lördag 2 november 2013

Bloggmöte - symöte

Frida och jag har haft ett nytt bloggmöte tillsammans och det blev ett klassiskt symöte. God äpplepaj till fika, lite skvaller, och så hann vi pyssla en hel del med textil. Det är roligt att göra sådant tillsammans för då kan man bolla sina tankar med någon och hjälpas åt. Det här med symöten är en ganska bra idé!

Denna gången tog jag tag i ett projekt som har varit på "att göra-listan" väldigt länge. En mysig kofta i ett härligt mönster har väntat på att få komma till användning på annat vis. Den tröjan har jag faktiskt tagit över den från en av Fridas systrar en gång i tiden. Nu fick den ändra form och bli en kudde.


Visst är det härliga färger och mönster?! Jag började med att ta bort den ena ärmen och sy ihop den sidan. Sedan var det bara att måtta efter kudden och sy de andra kanterna, tänk på att det blir snyggast om man får ränderna att ligga rakt och passa ihop. Öppningen till kudden är så klart knäppningen på koftan. Så där, lite eftermiddagspyssel och så har man en ny kudde i soffan.

/Linda 


2 kommentarer: